Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na szybkie,sycące i smaczne danie to polecam ten przepis. Aromatyczny kurczak w dużej ilości przypraw z warzywami, lekko ostry w smaku podany z chlebkiem naan.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1155
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 259
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1155
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 114
Składniki
Filety z kurczaka płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w większą kostkę. Dodajemy kurkumę, paprykę ostrą, sól oraz olej. Dobrze mieszamy i wkładamy do lodówki na pół godziny. Cebulę kroimy w piórka, papryki, cukinię w kostkę. Mięso smażymy na złoty kolor, przekładamy do naczynia i przykrywamy folią aluminiową. Na tej samej patelni podsmażamy warzywa( można dodać odrobinę oleju) około 4 minuty. Dodajemy pozostałe przyprawy(oprócz czarnuszki) oraz mięso. Zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem około 10 minut, do miękkości warzyw. Na koniec ewentualnie doprawiamy, posypujemy czarnuszką i natką pietruszki. Podajemy z chlebkiem naan. Smacznego.