Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciekawa odmiana dla popularnego kotleta z fileta kurczaka
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
1. na rozgrzane masło wrzucić pokrojony czosnek, cebulę, dodać startą na grubej tarce marchew i selera oraz pokrojonego w krążki pora, dodać łyżkę sosu sojowego, podsmażyć, podlać odrobiną wody, udusić warzywa do miękkości, doprawić sola i pieprzem, wystudzić,
2. z każdego fileta wykroić 2 kotlety, rozbić, posolić, posypać pieprzem, odstawić na chwilę,
3. na każdy kotlet położyć farsz, złożyć na połowę, uformować kotlety, panierować w mące, jajku i tartej bułce, smażyć na oleju, smacznego