Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z twarożkiem, szpinakiem i szynką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 95
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 64
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 276
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5430
Składniki
Rozgrzewam masło, wrzucam szpinak, czosnek pokrojony w cienkie plasterki i duszę, aż do odparowania wody.
Doprawiam solą i pieprzem. 2. Marchewkę oczyszczam i ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mięso opłukuję i lekko je rozbijam. Oprószam z obu stron solą i pieprzem.
Z jednej strony smaruję twarożkiem, kładę po plasterku szynki. Na to kładę szpinak.Płaty roluję, spinam wykałaczkami. Podsmażam z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Podlewam bulionem, dodaję marchewkę i duszę około 25 minut.
Do wywaru, który powstał w czasie duszenia mięsa, dodaję 50 ml śmietanki kremówki połączonej z mąką ziemniaczaną.
90 min
Porcja 390 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie