Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z serem w boczku"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 219
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 133
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 219
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, włóż do osolonego wrzątku, gotuj 20 minut. Odcedź, ostudź, rozdrobnij, przełóż do naczynia do zapiekania. Skrop olejem, posyp tymiankiem. Zapiekaj 30 min w temp. 170°C.
Biały ser zmiksuj z lekko osączonymi pomidorami na gładka masę, ew. przypraw do smaku. Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. W każdym wytnij kieszonkę. Napełnij masą serową.
Każdy filet owiń dwoma plasterkami boczku (dla ułatwienia możesz je obwiązać sznurkiem). Obsmaż na oleju ze wszystkich stron. Lekko ostudź. Kotlety owiń folią aluminiową, ułóż w formie.
Piecz ok. 20 minut w temp. 160°C. Przestudź, wyjmij z folii. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i paprykową surówką.
<strong>Czas przygotowania 60 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 4,40 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie