Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9478
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9478
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Składniki
Gotujemy ryż. Kurczaka kroimy na drobne kawałki, następnie podsmażamy. Dodajemy czosnek i przyprawy. Kurczaka zalewamy bulionem, jogurtem oraz mlekiem kokosowym. Gdy mięso zmięknie, dodajemy ugotowany ryż.
Dodajemy poszatkowaną cebulę oraz rodzynki, najlepiej Bakalland. Prażone bakalie dodajemy do uprzednio usmażonego kurczaka z ryżem. Całość mieszamy.