Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z ryżem i kapustą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 67
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 100
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 67
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 100
Składniki
Kurczaka umyj, podziel na osiem części, usuń grube kości grzbietowe, osusz i natrzyj solą. Każdą porcję obsmaż na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do rondla.
Na wysmażonym tłuszczu zeszklij cztery posiekane cebule. Dodaj suchy ryż i przyprawy. Całość wymieszaj i trzymaj na małym ogniu około 5 minut. Następnie przełóż do rondla z kurczakiem. Połącz z drobno pokrojonym strąkiem papryki oraz chili. Zalej potrawę gorącym bulionem i chwilę podduś.
Tak przygotowane danie umieść w brytfance i wstaw na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Poszatkowaną kapustę zblanszuj, dopraw solą, cukrem i kwaskiem cytrynowym. Wymieszaj z pokrojoną w kostkę pozostałą cebulą i obranym jabłkiem.
Kurczaka z dodatkami wyłóż na talerze i podawaj z kapustką.Źródło: Kurier TV