Piersi z kurczaka dokładnie płuczemy, kroimy w kawałki i doprawiamy przyprawami: solą, pieprzem, tymianek, oregano i papryka. Mięso dokładnie łączymy z przyprawami.
Doprawione kawałki mięsa podsmażamy do miękkości na oliwie z oliwek.
Maso roztapiamy na patelni. Do masła dodajemy curry.
Na koniec dodajemy ugotowany ryż. Ryż dokładnie mieszamy z przyprawą i podsmażamy lekko podlewając woda.
Na talerzu układamy w kopułkę połowę podsmażonego ryżu, na ryż nakładamy 1 plasterek ananasa, a do środka ananasa wkładamy poszatkowany szczypiorek.
Wkoło kopczyka z ryżu układamy podsmażone mięso. Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (18)
Zarówno Twój, jak i nasz... Czytaj całość »
Zarówno Twój, jak i nasz obiad pycha :)
*Przejdziesz do wersji klasycznej