Kurczak z porem, ryzem i pieczarkami

Kurczak z porem, ryzem i pieczarkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Channah
Szybki i lekki obiadek, latwy w przygotowaniu

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • pol duzego pora
  • ok 300 g pieczarek
  • odrobina masla
  • odrobina oleju
  • sol, pieprz, tymianek, szczypta pieprzu cayenne, przyprawa do mies knorr
  • ryz

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w kawalki, posypujemy przyprawa do mies Knorr i tymiankiem suszonym, odstawiamy na godzinke, aby miesko sie przegryzlo.
    Pora kroimy bardzo drobno. Pieczarki kroimy w talarki. W garnku gotujemy ryz. Rozgrzewamy dwie patelnie. Na Jedna wrzucamy lyzke masla i podsmazamy na niej pieczarki doprawiajac sola i pieprzem, a na druga wlewamy odrobine oleju i dusimy na niej pod przykryciem pora. Nie mozna dopuscic, aby por sie przysmazyl, do pora dodajemy piers i wszystko razem smazymy mieszajac, az miesko bedzie miekkie, nastepnie dodajemy podsmazone pieczarki. Wszystkie skladniki mieszamy i doprawiamy pieprzem cayenne. Do naszej portawy dorzucamy ugotowany ryz. Wszystko mieszamy i doprawiamy ewentualnie sola i pieprzem do smaku.

    Smacznego :)

    Przepraszam za brak polskich znakow.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 24 lutego 2015
Pyszne, zdrowe i aromatyczne połączenie :)
Channah 25 lutego 2015
Dzieki :)
Składniki
  • 2 piersi z kurczaka
  • pol duzego pora
  • ok 300 g pieczarek
  • odrobina masla
  • odrobina oleju
  • sol, pieprz, tymianek, szczypta pieprzu cayenne, przyprawa do mies knorr
  • ryz
Składniki