Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak z porami i pieczarkami, duszony w białym winie bardzo nam zasmakował:). Danie jest delikatne a zarazem dość wyraziste w smaku, bo ostrości nadaje tu por. Polecam na niedzielny obiad, danie robi się bardzo szybko.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 164
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, por i pieczarki w plastry.
Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem chilli i papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy por, smażymy 2-3 minuty, wlewamy białe wino, dusimy do wyparowania płynów, po czym dodajemy pieczarki, smażymy jeszcze 10-15 minut.
Na koniec dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku.