Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z piekarnika z nadzieniem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 193
Składniki
Kurczaka umyj, osusz. Natrzyj solą. Odstaw na 20 minut. Masło rozpuść, przestudź, wymieszaj z curry i słodką papryką. Posmaruj kurczaka. Obraną cebulę i czosnek posiekaj. Umytą paprykę pokrój w kostkę.
W rondlu rozgrzej olej. Wrzuć warzywa, krótko przesmaż. Dodaj ryż, wymieszaj. Chwilę smaż razem. Zalej wodą tak, aby sięgała 1 cm nad powierzchnię ryżu. Wsyp sól do smaku. Gotuj na małym ogniu 15-18 min. Do ugotowanego ryżu dodaj posiekane zioła.
Nafaszeruj kurczaka częścią ryżu, zaszyj. Ułóż w formie i podlej odrobiną wody. Piecz 80-90 min w 180 st. Na 15 min przed końcem, włóż do formy resztę ryżu.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 430 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety