Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurczaka pod kazda postacia, dzisiaj proponuje w ostrej wersji z papryczka chilli
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
W naczyniu zaroodpornym na spod klade pokrojone w plastry ziemniaki, cebule i przekrojone na pol pomidorki, pokrojone papryczki chilli. Na wierz daje kurczaka przekojonego na pol, ktorego natarlam sosem, na wierz posypuje kulkami czarnego pieprzu., zalewam woda i przykrywam folia. Wkladam do rozgrzanego piekarnika na 30 min, po uplywie tego czasu sciagam folie i pieke ok godziny. Smacznego
Sos: - szklanka wody - 3 lyzki octu -3 lyzki przecieru pomidorowego - sol - przyprawa do kurczaka - 3 zabki czosnku - przyprawa curry Wszystko razem blendujemy i nacieramy kurczaka