Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 225
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 74
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3318
Składniki
Mąkę zmieszac z przyprawami.
Od skrzydełek odciąc piórka, podzielic na pół. Obtoczyc w mące z przyprawami i zezłocic na rozgrzanym oleju. Przełożyc do rondla, dodac wywar i dusic na wolnym ogniu ok. 15 min. (udka dusimy 30-40 minut).
Wlac śmietanę i wolno gotowac przez 5 minut.
Podawac z makaronem polanym masłem i surówką. Smacznego.