Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z nadzieniem orzechowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 211
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Posól i posyp pieprzem od zewnątrz oraz od środka. Orzechy zmiel. Wymieszaj je z żółtkami i bułką tartą. Białka ubij na pianę. Dodaj do masy orzechowej. Dopraw solą i pieprzem.
Nadziej kurczaka farszem z orzechów. Posmaruj go masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piecz około 90 minut, od czasu do czasu polewając go sosem z pieczenia. Uwaga! Do farszu można jeszcze dodać posiekaną cebulę i starte na tarce jabłka.Źródło: Takie jest życie