Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z mozzarellą i orzechami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
70 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 5 porcji
Mięso płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem, oprószam z obu stron solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki kroję, wrzucam do blendera, dodaję orzechy, pestki słonecznika, obrany czosnek, oliwę i ocet balsamiczny. Całość miksuję na papkę. Dokładnie nacieram nią mięso z obu stron.
Wkładam mięso do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu rozkładam mozzarellę pokrojoną w grube plastry.
Kurczaka piekę mniej więcej 45 min w temp. 180-200oC, na rumiano.
Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Kobieta i życie