Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził ci się już zwykły kurczak z piekarnika lub kotlety przygotowywane z filetów? Pora przełamać kuchenną rutynę. Niech na twoim stole zagości kurczak z makaronem ryżowym - doskonałe połączenie tradycyjnych i dobrze znanych smaków z nutą azjatyckich dodatków. Doskonały jako samodzielny obiad, posiłek do pracy lub lekka przekąska.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 205
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 99
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 205
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w cienkie paski. Następnie całe mięso posól, popieprz, posyp natką pietruszki i czosnkiem granulowanym. Dodaj też odrobinę oleju lub oliwy. Wymieszaj i odstaw do lodówki na około 40 minut.
W tym czasie przygotuj cebulę, marchewkę i por. Warzywa obierz, posiekaj drobno w cienkie paski albo w kostkę.
Na patelni rozgrzej tłuszcz do smażenia, najlepiej olej. Włóż kurczaka i podsmażaj z każdej strony przez kilka minut. Następnie dodaj warzywa. Smaż tak długo aż nie będą surowe.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Przygotuj sos. Imbir obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj sos sojowy i rybny, posiekaną lub suszoną kolendrę oraz sól i pieprz. Przełóż przygotowaną miksturę na patelnię. Smaż dalej przez 2 minuty, dokładnie mieszając. Na koniec przełóż makaron, wszystko wymieszaj ze sobą. Skrop całość świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Po podaniu makaronu ryżowego z kurczakiem posyp całość sezamem.