Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie dla dwóch osób.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 206
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Kuskus przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Dodać sok z cytryny i łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać i trzymać w cieple. Mięso, paprykę, cebulę, pomarańczę (obraną) pokroić w paski lub kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić mięso i zrumienić. Dodać cebulę, paprykę i fasolkę- podsmażyć na małym ogniu aż składniki zmiękną. Dodać pomarańcze i poddusić jeszcze kilka minut. Posolić do smaku. Podawać z kuskusem i dowolną surówką.