Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z kurkami"
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 76
Polecam.
Odsłon: 90
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 30
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 114
Składniki
Mięso oczyść i natrzyj solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Filet smaż na rozgrzanym maśle około 10 min z dwóch stron. Następnie przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową, aby mięso nie wystygło.
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj posiekany czosnek i umyte oraz oczyszczone kurki. Całość smaż ok. 15 minut. Wlej śmietanę i rosół. Gotuj razem do zredukowania płynów i powstania sosu. Pierś kurczaka pokrój z ukosa na plastry i polej sosem. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Na żywo