Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z kaszą gryczaną"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej włóż kaszę i gotuj ok. 15 minut.
Na mocno rozgrzanym oleju usmaż pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i zeszklij posiekaną cebulę.
Po chwili dorzuć oczyszczone liście szpinaku, dopraw solą oraz pieprzem i podduś.
Na talerze wysyp kaszę. Nałóż na nią kurczaka z cebulką i szpinakiem. Na wierzchu rozłóż kawałki sera feta i udekoruj np. pomidorkami i natką.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV