Kurczak z kapustą pekińską i makaronem

Kurczak z kapustą pekińską i makaronem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
;)

Składniki

  • 20 dag makaronu wstążki lub muszelki
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • sos sojowy
  • sól
  • papryka
  • pieprz
  • przyprawa do drobiu

Przygotowanie

  1. Makaron lekko obgotowuję w osolonym wrzątku.

  2. Kurczaka kroję w paski, posypuję solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Wkładam na rozgrzany olej i podsmażam.

  3. Gdy kurczak się zrumieni, dodaję warzywa i duszę.

  4. Na koniec dodaję makaron i sos sojowy do smaku. Wszystko mieszam i jeszcze chwilę dusze.

Komentarze do przepisu (1)

renka 15 lutego 2017
Mnie by bardzo smakowało :)))
Składniki
  • 20 dag makaronu wstążki lub muszelki
  • 50 dag piersi z kurczaka
  • 1/4 kapusty pekińskiej
  • sos sojowy
  • sól
  • papryka
  • pieprz
  • przyprawa do drobiu
Składniki