Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z kalerosse"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24355
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4813
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24355
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4813
Składniki
Piersi kurczaka kroję w plastry, delikatnie rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Obsmażam na oleju, żeby się podrumieniły. W garnku zagotowuję bulion i przekładam do niego kotlety, dodaję listek i ziele. Duszę na wolnym ogniu.
Na patelni podsmażam na oleju pokrojone kalerosse z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Po ok. 5 minutach przekładam warzywo do garnka z kotletami.
Duszę jeszcze 5 minut i dodaję śmietankę. Gotuję do chwili, aż sos zacznie gęstnieć. Kotlety wykładam na półmisek i polewam sosem. Podaję z ziemniakami lub kaszą.Źródło: Rewia