Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 355
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1110
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 164
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 355
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1110
Składniki
Kurczaka umyj, wytrzyj. Tuszkę potnij na porcje. Czosnek przeciśnij przez praskę. Natrzyj nim mięso. Oprósz je solą, pieprzem oraz suszonym tymiankiem i rozmarynem. Marynuj godzinę.
Jabłka obierz, pokrój na cząstki. Natychmiast skrop je sokiem z cytryny. Mięso usmaż na rumiano na oleju. Zdejmij z patelni. Trzymaj w cieple, aby nie wystygło.
Tłuszcz ze smażenia kurczaka wymieszaj z miodem i masłem. Przypraw ziołami oraz sosem sojowym. Do miodowego karmelu włóż jabłka. Smaż je kilka minut. Podawaj jako dodatek do kurczaka.Źródło: Tina