Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne połączenie kurczaka i fasolki szparagowej. Proste, szybkie i przede wszystkim pyszne danie :) Przygotowane zgodnie z zasadami diety doktora Dukana(II faza, P+W)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 130
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 843
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 130
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka. Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki.
Na teflonowej patelni bez tłuszczu podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra. Smacznego!