Kurczak z fasolką szparagową

Kurczak z fasolką szparagową
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Świetne połączenie kurczaka i fasolki szparagowej. Proste, szybkie i przede wszystkim pyszne danie :) Przygotowane zgodnie z zasadami diety doktora Dukana(II faza, P+W)

Składniki

  • pierś z kurczaka
  • 250g fasolki szparagowej
  • 10 średnich pieczarek
  • 1 cebula
  • Natka pietruszki
  • Przyprawy: curry, bazylia, oregano

Przygotowanie

  1. Fasolkę myjemy, odkrawamy końcówki i kroimy ją na mniejsze części. Gotujemy fasolkę 5 minut tak, by była pół miękka. Pierś z kurczaka myjemy, przekrawamy na pół i kroimy w średnią kostkę. Wkładamy do miseczki, posypujemy dość obficie curry i odstawiamy na pół godziny. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki lub w grubą kostkę. Pieczarki kroimy w półplasterki.

  2. Na teflonowej patelni bez tłuszczu podsmażamy razem mięso, pieczarki i cebulkę. Przyprawiamy bazylią i oregano. Gdy mięso będzie miękkie, wrzucamy na patelnię podgotowaną fasolkę. Doprawiamy wszystko posiekaną natką pietruszki i dusimy danie jeszcze kilka minut, aż fasolka będzie dobra. Smacznego!

Składniki
  • pierś z kurczaka
  • 250g fasolki szparagowej
  • 10 średnich pieczarek
  • 1 cebula
  • Natka pietruszki
  • Przyprawy: curry, bazylia, oregano
Składniki