Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z borówkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 98
Składniki
Udka kurczaka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Skrop olejem, odłóż na ok. godzinę do lodówki.
W tym czasie oczyść marchewkę i pokrój na grube kawałki. Przebierz borówki lub żurawiny, wymieszaj je z miodem. Mięso wyjmij z lodówki i przełóż do lekko natłuszczonej brytfanny.
Wstaw do nagrzanego piekarnika (180oC) i piecz ok. 40-50 min. Mniej więcej w połowie pieczenia dodaj marchewkę oraz owoce z miodem. Piecz, aż zmiękną, a kurczak się zezłoci.Źródło: Świat kobiety