Otwieramy puszkę ananasa. Odsączamy sok, nie wylewamy go. Plasterki ananasa kroimy w kostkę. Gotowe kostki przekładamy do miseczki.
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na średnie kawałeczki. Dodajemy przyprawę do kurczaka i odrobinę kurkumy, wstawiamy do lodówki na min. godzinę.
Przygotowujemy sos czosnkowy: kilka ząbków czosnku przeciśniętego przez praskę dodajemy do jogurtu naturalnego, doprawiamy pieprzem oraz sokiem z naszego ananasa (nie za dużo aby nie był za rzadki).
Mieszamy i wstawiamy sos do lodówki. Pozostały sok z ananasa zostawiamy, dodamy go do potrawy.
Wyciągamy mięso z lodówki. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. W tym samym czasie gotujemy ryż.
Wrzucamy kurczaka na patelnię i obsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojonego ananasa. Wszystko przykrywamy i smażymy jeszcze 5min. Na koniec dodajemy resztę soku z ananasa i wszystko razem chwilę dusimy.
Gotowy ryż przekładamy na talerz, polewamy go sosem czosnkowym, nakładamy naszą potrawę. Gotowe! Można zajadać :)
Smacznego! :)