Kurczak z ananasem i żurawiną z grilla

Kurczak z ananasem i żurawiną z grilla
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: marynka89
Gdy za oknem słońce i pogoda nie chcę się siedzieć w kuchni, obiad można zawsze zrobić na grillu, leniuchowanie od południa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Fileta kroimy na kotlety i ubijamy, obtaczamy w curry i słodkiej papryce. Kładziemy na rozgrzanym grillu razem z ananasem, aż do upieczenia. Mięso polewamy oliwą podczas grillowania by nie zeschło, na końcu posypujemy startym żółtym serem i nakładamy na mięso ananas zdobimy żurawiną do smaku. Do tego wrzucamy do grilla kilka ziemniaków, najlepiej smakują z białym twarogiem z ziołami i rzodkiewką.

Komentarze do przepisu (1)

iwona_s 08 lipca 2011
ale to wygląda :-( naprawdę jesz to ? i w dodatku tak podane???
Składniki
Składniki