Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zaskakujące podniebienie
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20728
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5216
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20728
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5216
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 87
Składniki
Filety przyprawiamy solą i sporą ilością pieprzu ( z obu stron)
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy filety. Smażymy na półkrwisto. Ściągamy z patelni.
Na upieczonych filetach układamy wiśnie-połówki(gęsto).
Całość przykrywamy kilkoma plastrami sera pleśniowego.
Tak przyrządzone filety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. Temperatura 180''C.
Podajemy gorące z zapieczonymi talarkami ziemniaków posypanymi ziołami prowansalskimi. Pasuje do tego sałata z sosem vinegret.