Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatycznie, pysznie i zdrowo.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4771
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 212
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w ziołach z tymiankiem, słodką papryką i łyżką oliwy. Ostawiamy na jakiś czas do lodówki. Nie solimy.
Brokuły dzielimy na różyczki i delikatnie podgotowujemy w osolonej wodzie. Cukinie i pieczarki kroimy w paski. Podsmażamy warzywa na oliwie z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy delikatnie zmiekną dodajemy zamarynowanego wcześniej kurczaka i smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy brokuł i suszone pomidory. Całość solimy i pieprzymy do smaku.
Makaron tagiatelle gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie aldente. Odcedzamy i dodajemy dwie łyżeczki pesto. Danie możemy podawać ze świeżym ogórkiem. SMACZNEGO !