Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w winie"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Udka podziel na kawałki, umyj, osusz. Natrzyj solą, białym pieprzem, ostrą papryką i gałką muszkatołową. Przykryj folią, wstaw na godzinę do lodówki.
Boczek pokrój na kawałki. Podsmaż na patelni, skwarki zdejmij. Na patelnie włóż kawałki kurczaka, podsmaż ze wszystkich stron. Przełóż do rondla, wlej tłuszcz ze smażenia, dodaj wino.
Szczelnie zakryj, duś, aż mięsko będzie miękkie a sos gęsty. Kurczaka ułóż na półmisku, polej sosem, udekoruj mandarynkami i natką.Źródło: Chwila dla Ciebie