Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, zdrowo i smacznie. Miękkie, delikatne mięsko w pomidorowym sosie z warzywami jest pożywne i szybkie w przygotowaniu. Można wykorzystać części kurczaka z ugotowanego rosołku.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Składniki
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić kurczaka, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Cebulę drobno pokroić, zeszklić. Dodać pozostałe warzywa - obrane i pokrojone w słupki, koncentrat pomidorowy i odrobinę wody, aby uzyskać konsystencję sosu. Dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Następnie doprawić do smaku, dołożyć usmażonego kurczaka i znów chwilę dusi pod przykryciem.
Polecam