Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak to propozycja dla tych, którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni,
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 902
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 605
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 902
Składniki
Ziemniaki myjemy kroimy na ćwiartki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Wrzucamy do garnka na rozgrzane masło. Dusimy do miękkości. Piersi kroimy na mniejsze kawałki doprawiamy pieprzem , solą,(można doprawić przyprawą do kurczaka). w Większym naczyniu mieszamy przestudzony bulion, wodę i wino. Wlewamy do garnka aż warzywa będą miękkie. Piersi odsmażamy na oleju rozgrzanym z każdej strony po 2 minuty i dodajemy do pozostałych warzyw doprawiamy do smaku i dusimy przez 10 min.