Kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym

Kurczak w sosie śmietanowo-koperkowym
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: niunia1821
Pyszne, lekkie danie

Składniki

  • filet z kurczaka, 3 szt
  • cebula, 3-4szt
  • KOPER, 1 pęczek
  • Śmietana 30%, 1
  • bulion, 1 szklanka
  • sól,pieprz
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżeczki
  • czosnek, 2 ząbki

Przygotowanie

  1. Podsmażamy cebulkę pokrojoną w półksiężyce do miękkości, w tym czasie kroimy kurczaka w kostkę i wrzucamy do miękkiej cebulki. Zalewamy szklanką bulionu (z kostki). Czekamy aż kurczak zmięknie.

  2. Gdy kurczak będzie miękki, wyciskamy czosnek, dodajemy posiekany koper, mieszamy.

  3. Mąkę ziemniaczaną mieszamy w śmietance aby nie było grudek i wlewamy do kurczaka. Wszystko doprawiamy do smaku.

  4. Podajemy z ryżem :)

Komentarze do przepisu (5)

babciaaneczka 31 lipca 2011
Proste, delikatne, smaczne danie, na upalne dni. Pozdrawiam
babciaaneczka 31 lipca 2011
Proste, delikatne danie, dobre na upały. Pozdrawiam
Aishanka 17 września 2011
Pyszne! Uwielbiam taki sos :)
Dzięki za przepis :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • filet z kurczaka, 3 szt
  • cebula, 3-4szt
  • KOPER, 1 pęczek
  • Śmietana 30%, 1
  • bulion, 1 szklanka
  • sól,pieprz
  • mąka ziemniaczana, 2 łyżeczki
  • czosnek, 2 ząbki
Składniki