Kurczak w sosie miodowo-musztardowym

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: leopard28
Proste w przygotowaniu, aromatyczne, pyszne

Składniki

  • kurczak, 1
  • Miód, 4 łyżki
  • musztarda dijon, 4 łyżki
  • musztarda francuska, 4 łyżki
  • białego ocet winny, 4 łyżki
  • Olej słonecznikowy, 2 łyżki
  • sol, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • rozmaryn, 3-4 gałązki
  • woda

Przygotowanie

  1. Kurczaka rozporcjować. W dużej misce przygotować sos. Części kurczaka włożyć do miski i dokładnie wymieszać z sosem. Wstawić do lodówki.

  2. Po wyjęciu z lodówki, kurczaka wraz z sosem włożyć do garnka. W razie potrzeby dodać trochę wody. Do sosu dodać gałązki rozmarynu, sól i pieprz do smaku. Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości.

Komentarze do przepisu (4)

Annuar 29 listopada 2011
Moje smaki :) Chętnie wypróbuję
zabecka 18 kwietnia 2017
Ciekawy przepis. Spróbuję z indykiem:)
gochna55 16 lutego 2018
Pychotka - robiłam. Ale wprowadziłam też trochę zmian - po ugotowaniu, na troszkę do piekarnika ... i... Czytaj całość »
Pychotka - robiłam. Ale wprowadziłam też trochę zmian - po ugotowaniu, na troszkę do piekarnika ... i delikatnie podpiec. A do tego kasza jaglana - zdrowo, smacznie i "bez roboty". Super przepis.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kurczak, 1
  • Miód, 4 łyżki
  • musztarda dijon, 4 łyżki
  • musztarda francuska, 4 łyżki
  • białego ocet winny, 4 łyżki
  • Olej słonecznikowy, 2 łyżki
  • sol, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • rozmaryn, 3-4 gałązki
  • woda
Składniki