Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty , szybki i aromatyczny przepis na kurczaka.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Kurczaka tnę na części , płuczę i suszę.Doprawiam solą, pieprzem.
Na pateni smażę kurczaka , pod koniec smażenia dokładam pokrojoną w piórka cebulę. Przekładam do garnka , posypuję paprykami , majrankiem i natką. Zalewam wodą tak , aby części kurczaka były przykryte w 3/4. Doprawiam solą i gotuję na wolnym ogniu ok. 30 minut. Sos powinien się ładnie zagęścić.