Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w sieci z boczku"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27997
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 287
Składniki
Tuszkę kurczaka opłucz, wytrzyj do sucha, mocną nitką zwiąż nóżki.
Tymianek oraz rozmaryn opłucz, osusz. Trochę rozmarynu zostaw do dekoracji, a resztę ziół drobniutko posiekaj. Posiekany tymianek oraz rozmaryn wymieszaj z 3 łyżkami oleju, solą oraz papryką w proszku.
Pastą dobrze natrzyj kurczaka ze wszystkich stron.
Tuszkę ułóż w brytfance. Potem obłóż plasterkami boczku, formując kratkę. Mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC.
Piecz przez 75 minut.
Gotowego kurczaka przełóż na półmisek.
Udekoruj resztą rozmarynu.Źródło: Naj