Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w puree gruszkowym"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1003
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1003
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Piersi kurczaka umyj i osusz.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze części. Włóż je do wrzącej osło dzonej wody z dodatkiem cytryny i gotuj 10 minut. Następnie owoce odcedź i zmiksuj.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj winogrona i po chwili smażenia połącz z purée gruszkowym. Doprowadź całość do wrzenia, dopraw solą i pieprzem.
W tym samym czasie pokrój piersi na kawałki, dodaj sól i usmaż na drugiej patelni.
Gotowe mięso polej sosem gruszkowo-winogronowym i udekoruj natką pietruszki.
Czas: 60 min. 1 porcja = 320 kcalŹródło: Kurier TV