Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak w puree gruszkowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 269
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 42
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 87
Składniki
Piersi kurczaka umyj, oczyść z błonek i osusz.
Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze części. Włóż je do wrzącej osłodzonej wody z dodatkiem cytryny i gotuj 10 minut. Następnie owoce odcedź i zmiksuj.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj winogrona i po chwili smażenia połącz z purée gruszkowym. Doprowadź całość do wrzenia, dopraw solą i pieprzem.
W tym samym czasie pokrój piersi na kawałki, dodaj sól i usmaż na drugiej patelni.
Gotowe mięso polej sosem gruszkowo-winogronowym i udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 320. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax