Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w przepysznej skorupce"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 98
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Pierś z kurczaka myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Kroję mięso w plastry o gr. ok. 1 cm, podobnie jak kotlety schabowe. Można je też delikatne rozbić. Przyprawiam przyprawą do mięs oraz ostrą papryką.
Robię ciasto: miksuję podane . Wkładam do niego plastry kurczaka i odstawiam na godzinę do lodówki.
Rozgrzewam olej na patelni. Wyjmuję z ciasta plastry kurczaka (powinno być na nich jak najwięcej ciasta). Smażę z obu stron, aż się ładnie przyrumienią.
35 min • Porcja 250 kcal • Przepis na 4-6 porcji.
Tylko 1,20 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie