Kurczak w porach

Przepis dnia 2011-12-29
Kurczak w porach
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kibi87
Kremowy sos z porów z maślanym kurczakiem

Składniki

  • por, 4
  • masło, 1/4 kostki
  • tymianek, oregano
  • filet z kurczaka, 2
  • śmietanka 30%, pół szklanki

Przygotowanie

  1. Por pokroić w kostkę, masło roztopić i dusić na nim warzywa. Doprawić solą i tymiankiem. Dusić do czasu aż pory zmiękną.

  2. W międzyczasie filety umyć i osuszyć. Przeciąć wzdłuż, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, smażyć na maśle. Do miękkich porów dodać śmietankę i zagotować. Filety pociąć na paski i dodać do warzyw. Doprawić do smaku. Podawać z ziemniaczkami.

  3. Pomysł z kwestiasmaku.com

Komentarze do przepisu (1)

kogut74 21 sierpnia 2014
zapowiada się smacznie spróbuję napewno
Składniki
  • por, 4
  • masło, 1/4 kostki
  • tymianek, oregano
  • filet z kurczaka, 2
  • śmietanka 30%, pół szklanki
Składniki