Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka przesiąknięty smakiem i aromatem boczku wędzonego, pomidorów i cebulki... dobry na każdą okazję
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 140
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 144
Składniki
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki, zamacerować w przyprawie i odstawić na pół godziny.
Boczek wędzony i cebulę pokroić na drobną kostkę i osobno usmażyć
Filety wrzucić na patelnię na niewielką ilość oleju i usmażyć, jak będą już gotowe, wlać do nich pomidory z puszki, dodać usmażoną cebulę i boczek i całość zamieszać.
Dusić pod przykryciem jeszcze ok 20 min. Takiego kurczaka można podawać z ziemniakami, ryżem, makaronem lub chlebem. W każdej kombinacji smakuje wyśmienicie:-)