Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i soczysty filet z kurczaka smażony na maśle klarowanym w płatkach migdałowych, podany z ziemniakami i surówką to propozycja na szybki, smaczny i sycący obiad.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 818
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Filety opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym i przekrój na pół, każdy kawałek delikatnie rozbij i posyp z każde strony solą, pieprzem i przyprawami. Możesz przygotować bezpośrednio przed przygotowaniem lub dzień wcześniej i wstawić do lodówki.
W jednej misce roztrzep jajka, do drugiej wsyp mąkę a do trzeciej płatki migdałowe. Na patelni rozgrzej masło klarowane, każdy kawałek kurczaka panieruj z mące, jajkach i płatkach migdałowych. Smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Gotowe filety podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką u mnie z marchewką i kukurydzą. Polecam.