Kurczak w panierce owsianej

Kurczak w panierce owsianej
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Nietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa.

Składniki

  • 1 szklanka suchych płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 400 g fileta z kurczaka lub indyka
  • sól, pieprz do smaku (inne wedle uznania)
  • masło klarowane do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Dzielimy na mniejsze porcje i rozbijamy tłuczkiem (lub wałkiem).

  2. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do nich sól i pieprz.

  3. Płatki rozsypujemy na duży talerz wygodny do panierowania.

  4. Mięso obtaczamy w jajku, następnie w płatkach i smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze do przepisu (1)

klaudia11098 08 lipca
Pychota!
Składniki
  • 1 szklanka suchych płatków owsianych
  • 2 jajka
  • 400 g fileta z kurczaka lub indyka
  • sól, pieprz do smaku (inne wedle uznania)
  • masło klarowane do smażenia
Składniki