Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
panierka z mąki krupczatki - inna niż zwykle
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1350
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 367
Składniki
Piersi podzielić na mniejsze części ( u mnie 3 części z jednej piersi), doprawić , dodać imbir i tarty czosnek zalać kefirem i marynować kilka godzin w lodówce - czasem mieszając.
Okryte kefirem kawałki mięsa obtoczyć w mące wymieszanej z papryką ostrą ( do smaku) i ułożyć na wysmarowanej oliwą kratce do pieczenia.
Piec w piekarniku 200 st ok.20 min - w środku pieczenia gdy panierka się już zestali posmarować po wierchu olejem.
Smacznego