Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie upały apetyty nam nie dopisują ale obiad trzeba podać. Proponuję kurczaka w ostrej marynacie.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 763
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 763
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszać w głębokiej misce . Mięso z kurczaka pokroić w mniejsze kawałki i wymieszać z przyprawami. Odstawić na godzinę. Na głęboką patelnię wlać kilka łyżek oleju , mocno rozgrzać i wyłożyć mięso razem z marynatą. Smażyć do miękkości, często mieszając. Odparować nadmiar sosu. Na koniec wlać 1/2 szklanki śmietany 30%. Podałam z ryżem i młodą fasolką szparagową z własnego ogrodu.