Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińskie danie w 30 minut! Szybko, łatwo, smacznie!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Piersi kroimy w paski, oprószamy solą, pieprzem, curry i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Następnie podsmażamy na łyżce oliwy i przekładamy do miseczki. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki. Cebulę z papryką podsmażamy na oliwie około 3 minut. Odstawiamy. Sos: wszystkie składniki mieszamy w rondelku lub woku, podgrzewamy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kurczaka i chwilę razem podgrzewamy. Dodajemy warzywa, orzeszki, mieszamy i kilka minut razem dusimy. Podajemy z ryżem.