Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mały eksperyment kulinarny - propozycja na smaczne i finezyjne połączenie kurczaka z mleczkiem kokosowym, smakiem karamboli, tymianku, rodzynek i miodu. Danie bardzo orientalne z mnóstwem aromatów i nutką słodkości.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1056
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1056
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 111
Składniki
Kaszę Bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mleka i płaską łyżeczką oleju kokosowego. Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, które obsypujemy solą, pieprzem oraz tymiankiem, dodajemy olej kokosowy, mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Rodzynki zalewamy około 70 ml gorącej wody. Karambolę dzielimy na gwiazdki, wyciągamy twarde środki oraz pestki i kroimy na mniejsze kawałki.
Kurczaka smażymy na delikatnie złoty kolor, dodajemy wodę wraz z rodzynkami, mleczko kokosowe, miód i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy kawałki karamboli i dusimy jesze chwilę do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Na sam koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka podajemy z kaszą Bulgur. Życzę smacznego! :)