Kaszę Bulgur gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem mleka i płaską łyżeczką oleju kokosowego.
Pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, które obsypujemy solą, pieprzem oraz tymiankiem, dodajemy olej kokosowy, mieszamy i odstawiamy na około 15 minut.
Rodzynki zalewamy około 70 ml gorącej wody.
Karambolę dzielimy na gwiazdki, wyciągamy twarde środki oraz pestki i kroimy na mniejsze kawałki.
Kurczaka smażymy na delikatnie złoty kolor, dodajemy wodę wraz z rodzynkami, mleczko kokosowe, miód i dusimy około 10 minut. Następnie dodajemy kawałki karamboli i dusimy jesze chwilę do momentu aż sos lekko zgęstnieje. Na sam koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
Kurczaka podajemy z kaszą Bulgur.
Życzę smacznego! :)
Komentarze do przepisu (12)
*Przejdziesz do wersji klasycznej