Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest lekkie i nie zawiera tłuszczu.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Udka z kurczaka przekrajamy na pół. Przyprawiamy wyżej wymienionymi przyprawami i mieszamy to w misce. Dobrze jest polać troszkę olejem albo oliwą z oliwek- wtedy lepiej rozprowadzają się przyprawy. Wrzucamy mięso do naczynia żaroodpornego.
Warzywa kroimy: Marchew i pietruszka w krążki, seler w kostkę małą, cebula i por w łódeczki. Warzywa mieszamy w misce i posypujemy nimi wcześniej przygotowanego kurczaka. Warzywa trzeba równo rozprowadzić ,żeby powstała "kołderka". Posypujemy koprem.
Zakrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika na ok, godzinę. na 180 stopni.
Kurczak i warzywa puszczą soki , które się pysznie wymieszają. Dlatego ważne jest żeby nie używać oleju poza tym do przyprawiania kurczaka. Danie wyśmienicie smakuje z ryżem. Smacznego :)