Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak w kokosowej panierce"
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1900
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1900
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój je na paski o grubości 2,5-3 cm. Oprósz solą, pieprzem czarnym, ziołowym, papryką.
Jajka zmiksuj z mlekiem oraz mąką. Paski kurczaka zanurzaj w przygotowanym cieście, potem obtaczaj je w wiórkach kokosowych.
W rondlu rozgrzej dużą porcję oleju. Kładź porcjami paluszki. Smaż na małym ogniu, bo wiórki łatwo się przypalają. Kiedy kotleciki nabiorą złocistego koloru, wyjmij je łyżką cedzakową. Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks