Kurczak w ketchupie

Kurczak w ketchupie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Za pewne każdy z Was jest miłośnikiem ketchupu, jego pikantny smak nadaje potrawą aromaty smakowe. Dlatego proponuję potrawę w ketchupie urozmaiconą papryką.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 średni ketchup pikantny
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 papryka czerwona
  • Cebula biała
  • ½ pęczka szczypiorku

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą.

  2. 2. Paprykę kroimy w paseczki dodajemy do kurczaka.

  3. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do mięsa.

  4. 4. Jak mięso i warzywa są już dobre, wlewamy ketchup, chwilę prużymy.

  5. 5. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  6. 6. Danie gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 03 grudnia 2018
Świetne danie, a jako, że lubię kurczaka, to zjadam w całości, pycha :D
SlodkoSlodka83 03 grudnia 2018
Pysznie :-)
babcitereskiciasta 04 grudnia 2018
Ekstra kurczak.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 średni ketchup pikantny
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 papryka czerwona
  • Cebula biała
  • ½ pęczka szczypiorku
Składniki