Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak w kapuście"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę i utrzeć z solą. Kurczaka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Mięso natrzeć czosnkiem, posypać pieprzem, ziołami i papryką. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Kapustę i cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, dodać kapustę, lekko osolić i smażyć, aż puści sok. Dodać pomidory i przecier i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na oleju przesmażyć na złoty kolor mięso i ułożyć je na kapuście. Piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 45 minut.
ok. 105 minutŹródło: Twoje Imperium