Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kurczak w czosnkowej panierce"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 158
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1224
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5680
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 158
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1224
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5680
Składniki
Mięso umyj, osusz, przetnij wzdłuż na kilka cienkich kotletów. Każdy lekko rozbij (najlepiej przez folię).
Do miski wsyp mąkę, cebulę, bułkę tartą, sól ziołową. Wlej tyle wody, by powstało dosyć gęste ciasto. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Gdy panierka jest zbyt gęsta, dolej jeszcze wody.
Każdy kotlet obtocz dokładnie w panierce. Smaż na rozgrzanym olej na złoty kolor. Podaj z surówką.
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>Źródło: Bella Relaks